ΚΚΕ: Αλληλεγγύη και αποφασιστική στήριξη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Παλαιστίνη, υπό την στρατιωτική κατοχή του κράτους δολοφόνου, του Ισραήλ

Σε ανακοίνωσή του για την 75η επέτειο της Νάκμπα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της 75η επετείου της Νάκμπα, 15 Μάη 1948, της μέρας που το νεοσύστατο ισραηλινό κράτος, προχώρησε σε μαζικές δολοφονίες και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων παλαιστινίων από τα εδάφη τους, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και τη στήριξή του στον πολύχρονο, ηρωικό του αγώνα. Καταδικάζει τις επιδρομές των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που έχουν οδηγήσει αυτές τις μέρες στον θάνατο περισσότερων από 31 Παλαιστινίων, εκ των οποίων είναι 6 παιδιά και 3 γυναίκες.

Πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττεται με τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, η πολιτική των οποίων τροφοδοτεί την επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα στην περιοχή.

Με την αλληλεγγύη και την αποφασιστική στήριξη των λαών μπορεί ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού να βρει δικαίωση, ενάντια στους κάθε είδους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.

Για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Για το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...