ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ

ΚΚΕ Περισσός
Πηγή: Eurokinissi

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ.

Η ανακοίνωση επισημαίνει την εμβάθυνση των σχέσεων με το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, καταγγέλλεται στάση τόσο της κυβέρνησης ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνούν το αίτημα για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ & ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά στην αναβάθμιση των σχέσεων σε οικονομικό, επιχειρηματικό και στρατιωτικό επίπεδο, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Ο ισχυρισμός ότι έτσι κατοχυρώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όχι μόνο είναι ανεδαφικός, αλλά διαψεύδεται και από την ίδια την πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ισραήλ δεν καταδικάζει ρητά το ανυπόστατο τουρκολιβυκό σύμφωνο, ενώ οι προηγούμενες διευθετήσεις θαλάσσιων ζωνών μεταξύ του Ισραήλ και της κυπριακής δημοκρατίας καθόλου δεν απέτρεψαν τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σύνολο των ελληνο-ισραηλινών συνομιλιών τονίζει ότι προωθούνται διευθετήσεις υπό αμερικανοΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, με κερδισμένες τις αστικές τάξεις των δύο χωρών και χαμένους τους λαούς, που βιώνουν τις βαριές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το γεγονός, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη αποδεικνύει πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνά το επίκαιρο αίτημα να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής. Στην πράξη η κυβέρνηση ξεπλένει την επικίνδυνη ισραηλινή πολιτική για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και στηρίζει το σχέδιο ΗΠΑ-Ισραήλ, που ενισχύει την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη.

Δείτε ακόμα...