ΚΚΕ: Επίσκεψη του Ν. Παπαναστάση στο Αγρίνιο

Παπαναστάσης Νίκος
Φώτο αρχείου / Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ / Πηγή: EUROKINISSI

Επίσκεψη στο Αγρίνιο έκανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α., Νίκος Παπαναστάσης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, το πρωί της Τρίτης, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ σε εκδήλωση του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η θυσία των 117 που εκτελέστηκαν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και των 3 που απαγχονίστηκαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Όλοι τους αγωνιστές, κομμουνιστές.

Συναντήσεις με αντιπροσωπείες φορέων εργαζομένων, εμπόρων, επαγγελματιών, ΕΒΕ και αγροτών

Στις συναντήσεις έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πανδημία του κορονοϊού. Όπως και για τις συνέπειες που έχει σήμερα αλλά και πως θα επηρεαστεί η ζωή και η δουλειά των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων και της υπαίθρου αύριο.

Τονίστηκε η ανάγκη της οργανωμένης διεκδίκησης. Τόσο σήμερα, με τις ανάλογες μορφές και τρόπους, αλλά και αύριο, με μαζικό, οργανωμένο τρόπο.

Ο Νίκος Παπαναστάσης τόνισε ότι είναι στο χέρι τους να οργανώσουν τον αγώνα και τη δική τους συμμαχία. Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ στέκεται πλάι τους, μέσα και έξω από τη βουλή. Ενώ τους κάλεσε να απαντήσουν με το σχέδιο και την πολιτική πρόταση που σήμερα προβάλλει, και είναι προς το συμφέρον τους, μόνο το ΚΚΕ.

Να απαντήσουν επιθετικά για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ενώ οι πόροι που απαιτούνται, να βρεθούν, από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών των μονοπωλιακών ομίλων. Όπως και από την πληρωμή των φόρων από τη μεγαλοεργοδοσία. Επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι που παράγουν τελικά όλο αυτόν τον πλούτο, στη χώρα μας. Όμως τελικά τον ιδιοποιούνται οι λίγοι.

Στη συνάντηση, από την πλευρά των εργαζομένων, πήραν μέρος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, η πρόεδρος του σωματείου των Σχολικών Τροχονόμων, η πρόεδρος του σωματείου των Σχολικών Καθαριστριών, ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Οικοδομών και ο πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Ενώ στη συνάντηση με τους φορείς των εμπόρων, επαγγελματιών, ΕΒΕ και αγροτών, πήραν μέρος αντιπροσωπείες του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, του Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών Αιτωλοακαρνανίας και του Σωματείου Κουρέων, Κομμωτών-Κομμωτριών Αγρινίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...