ΚΚΕ: Ερώτηση για τα μέτρα προστασίας στο ΓΕΑ

Βουλή ΚΚΕ
Πηγή : Eurokinissi

Έπειτα από έγγραφο που διαβίβασε η ΠΟΕΣ στον Α/ΓΕΑ σχετικά με κρούσμα κορονοϊού στο κτήριο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα προχώρησε σε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Άμυνας. Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση.

Θέμα: Μέτρα πρόληψης στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, στο στρατόπεδο Παπάγου, εμφάνισε συμπτώματα αντίστοιχα του κορονοϊού και δόθηκε δείγμα στο ιατρείο της μονάδας, που σε πρώτη φάση βγήκε αρνητικό. Τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν, το στέλεχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και το δεύτερο δείγμα βγήκε θετικό.

Στο έγγραφο επισημαίνεται η μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας, διότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο και δεν υπάρχουν υλικά και μέσα σχετικά με την προστασία από τον κορονοϊό. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την απολύμανση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου Παπάγου και τον επαρκή εφοδιασμό του προσωπικού με υλικά και μέσα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού; 

Δείτε ακόμα...