ΚΚΕ: Ερώτηση για τα μέτρα προστασίας στα Κέντρα Επιχειρήσεων σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Βουλή ΚΚΕ Κουτσούμπας
Πηγή : Eurokinissi

Με ερώτηση του στη Βουλή και προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΚΚΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΕΘΑ και στο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΣ.

Θυμίζουμε πως το ζήτημα ανέδειξε με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

“Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΕΘΑ και στο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΣ, διαπιστώνονται μια σειρά από ελλείψεις σε μέσα και υλικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα δεν πραγματοποιείται καθαρισμός με απορρυπαντικά, ούτε απολύμανση των επιφανειών των χώρων εργασίας, των χώρων διαλειμμάτων του προσωπικού, των συσκευών που χρησιμοποιούνται και είναι πλημμελής η καθαριότητα στις τουαλέτες κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Υπάρχει έλλειψη αντισηπτικών και μασκών για το προσωπικό που αναλαμβάνει υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι η φύση της εργασίας απαιτεί την παραμονή του εντός κλειστών χώρων, οι οποίοι δεν διαθέτουν φυσικό αερισμό και λειτουργούν σε 24ωρη βάση με κύκλωμα κεντρικής κλιματιστικής μονάδας. Δεν υπάρχει σαπούνι σε επαρκή ποσότητα. Επίσης δεν έχουν τοποθετηθεί ξεχωριστοί κάδοι απορριμμάτων για την απόρριψη των μέσων και υλικών προστασίας μετά τη χρήση τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα σχετικά με την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΕΘΑ και στο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΣ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση σχετικά με την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζόμενων στις παραπάνω μονάδες, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ποσότητες υλικών και μέσων καθώς και των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας;
  2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ολοκληρωμένη, ενδελεχή και τακτική συντήρηση της κεντρικής κλιματιστικής μονάδας;”.

Δείτε ακόμα...