ΚΚΕ: Ερώτηση για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στο στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Άμυνας σχετικά με τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στο στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αποσπάστηκε/ διατέθηκε σε ιατρεία – αναρρωτήρια – θεραπευτήρια παραγωγικών σχολών, μετά και από την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) .

Αναλυτικά:

Θέμα: Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στο στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αποσπάστηκε/ διατέθηκε σε ιατρεία – αναρρωτήρια – θεραπευτήρια παραγωγικών σχολών.

Η κυβέρνηση, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 75) στις 30 Μαρτίου 2020, όπως εξειδικεύτηκε με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, (2/οικ.16422/ΔΕΠ/06.4.2020), κατέβαλε με τη μισθοδοσία μηνός Απριλίου την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που υπηρετεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τα υπ΄ αριθμ. έγγραφά της, Φ.812/93/22878/Σ.6694/03.4.2020 και Φ.890/14/23354/Σ.6814/07.4.2020, ζήτησε να συνταχθούν καταστάσεις με το πάσης φύσης προσωπικό που υπηρετεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στις λοιπές δομές υγείας, μέχρι του βαθμού θεραπευτηρίου/αναρρωτηρίου.

Όπως όμως αναφέρεται σε έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), στρατιωτικοί (ιατροί, νοσηλευτές κλπ), που υπηρετούν/ αποσπάστηκαν/ διατέθηκαν σε ιατρεία, θεραπευτήρια και αναρρωτήρια των παραγωγικών σχολών, δε συμπεριελήφθησαν στις καταστάσεις και δεν έλαβαν την υπόψη έκτακτη οικονομική ενίσχυση, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι οι μαθητές των σχολών αυτών παραμένουν εσώκλειστοι για πάνω από ένα (1) μήνα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στο πάσης φύσεως προσωπικό (ιατροί, νοσηλευτές κλπ) που υπηρετεί ή έχει αποσπαστεί ή έχει διατεθεί στα ιατρεία, αναρρωτήρια και θεραπευτήρια των παραγωγικών σχολών;

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...