ΚΚΕ: Ερώτηση για τη Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

Στρατός- Άσκηση Ευελπίδων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης με θέμα τη Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Όπως αναφέρουν, η Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) δέχεται παράπονα Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης οι οποίοι μετά από 3 μήνες από την κατάταξή τους, δεν δεν έχουν λάβει τη μισθοδοσία τους παρά μόνο προκαταβολή.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Θέμα: Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

Με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), μεταφέρονται παράπονα Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), οι οποίοι παρά το γεγονός ότι διανύουν τον τρίτο (3ο) μισθολογικό μήνα από την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, μέχρι και σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί η μισθοδοσία τους παρά μόνο προκαταβολή.

Στα ανωτέρω έγγραφα μεταφέρεται επίσης ότι οι περισσότεροι από τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης δεν κατάγονται από τη Λήμνο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται στη μίσθωση κατοικιών με υψηλά ενοίκια και λαμβάνοντας υπόψη και τα τρέχοντα έξοδά τους, η προκαταβολή δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, ενώ και κατά την τρέχουσα μισθοδοσία για τον μήνα Νοέμβριο, δεν έλαβαν και πάλι κανονικά το μισθό τους.

Επίσης, τονίζουν ότι στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης δεν έχει καταβληθεί ούτε το επίδομα παραμεθορίου, όπως καταβάλλεται στα υπόλοιπα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά ούτε και το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση: 

1.  Για την κανονική καταβολή της μισθοδοσίας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης;

2.  Για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης;

Δείτε ακόμα...