ΚΚΕ: Ερώτηση για την αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διατέθηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη με θέμα την αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διατέθηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας. Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων οι αποζημιώσεις προς τα στελέχη δεν έχουν ακόμα δοθεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Θέμα: Άμεση αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διατέθηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την ερώτηση 9325, στις 7  Σεπτεμβρίου 2020, σχετικά με τα έξοδα διάθεσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αεροδρόμια και λιμάνια καθώς και τη μη αποζημίωση των στελεχών μέχρι σήμερα.

Στην απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι το Υπουργείο έχει αποστείλει προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π), τους ονομαστικούς καταλόγους, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία του εμπλεκόμενου προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των στελεχών. Στην απάντηση επίσης αναφέρεται ότι το Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γ.Γ.Π.Π, για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο παρά τα σχετικά περί της αγαστής συνεργασίας των δύο υπουργείων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι και σήμερα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει επιτέλους η κυβέρνηση για την άμεση αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διατέθηκαν αρκετούς μήνες μέχρι και σήμερα για τη διενέργεια ελέγχων προς αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, σε πύλες εισόδου της χώρας;

Επιπλέον καλούνται οι κ. Υπουργοί να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα σχετικά έγγραφα με τον Προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και με τις πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί για την αποζημίωση των ανωτέρω στελεχών που διατέθηκαν για τους ελέγχους αυτούς.

Δείτε ακόμα...