ΚΚΕ: Ερώτηση για την ελεύθερη διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα διόδια

Βουλή ΚΚΕ
Πηγή : Eurokinissi

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ μέσω των βουλευτών του Παπαναστάση Νίκου και Παφίλη Θανάση για την ελεύθερη διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα διόδια. Η ερώτηση κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) με έγγραφό της κάνει γνωστό ότι υπάρχει περιστολή ή και ακύρωση δρομολογίων υπηρεσιακών οχημάτων, από και προς τις μονάδες τους. Αυτό οφείλεται στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Το γεγονός αυτό αναγκάζει τους στρατιωτικούς να μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους προς τις μονάδες τους, τα οποία διέρχονται καθημερινά από διόδια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός. 

Επίσης και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της κάνει γνωστό ότι το παραπάνω γεγονός συμβαίνει σε πανελλαδικό επίπεδο και οι στρατιωτικοί επιβαρύνονται με έξοδα διοδίων για τις μετακινήσεις τους προς τις μονάδες τους. Ακόμη επισημαίνει ότι σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, εξετάζεται το ενδεχόμενο ενόψει του Πάσχα να κλείσουν τα διόδια, με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί να μην μπορέσουν να μετακινηθούν από και προς τις μονάδες τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ελεύθερη διέλευση των στρατιωτικών από τα διόδια, για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους από και προς τις μονάδες τους;

Δείτε ακόμα...