ΚΚΕ: Ερώτηση για την Ετήσια Υγειονομική Εξέταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Από στρατιωτική τελετή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών - Τρίκαλα
Φώτο Αρχείου / Από στρατιωτική τελετή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών – Τρίκαλα / Πηγή: Eurokinissi

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας με θέμα την Ετήσια Υγειονομική Εξέταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν στο νομό Καστοριάς αναγκάζονται να μεταβούν για τις εξετάσεις τους στη Θεσσαλονίκη αντί στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Θέμα: Ετήσια Υγειονομική Εξέταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με έγγραφό της γνωστοποιεί την οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία που υφίστανται τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στο νομό Καστοριάς, για την πραγματοποίηση της ετήσιας υγειονομικής εξέτασής τους στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη, με διαδικασία που εφαρμόζεται ειδικά το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Στο έγγραφο της Ένωσης και για όσο διάστημα εφαρμόζεται η διαδικασία της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης, ζητείται η διαδικασία της εξέτασης για τους υπηρετούντες στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς να πραγματοποιείται  στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Με ανάλογο έγγραφό της, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) γνωστοποιεί ότι το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται στους υπόλοιπους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να πραγματοποιείται η ετήσια υγειονομική εξέταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθ’ όλη τη διάρκεια των προληπτικών μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού στα Κρατικά Νοσοκομεία, εφόσον οι υγειονομικές εξετάσεις που υλοποιούνται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία υλοποιούνται και στα Κρατικά; 
  • Τι ποσά δαπανώνται μηνιαίως και ετησίως, ανά Κλάδο, για τη μετακίνηση, στέγαση και σίτιση των στελεχών που υποχρεωτικά πρέπει να κάνουν υγειονομικές εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία;

Δείτε ακόμα...