ΚΚΕ: Ερώτηση για την κατάσταση των πυρόπληκτων στην Ανατολική Αττική και άμεσα μέτρα στήριξής τους

ΚΚΕ Περισσός
Πηγή: Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατάσταση των πυρόπληκτων στην Ανατολική Αττική και άμεσα μέτρα στήριξής τους.

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές, ενώ έχουν περάσει 21 μήνες από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και τις γνωστές οδυνηρές συνέπειές της στους κατοίκους της περιοχής, οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενη, δεν έλυσαν τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί στις πυρόπληκτες οικογένειες.

Επίσης, είναι πλέον ορατό ότι μπαίνει ταφόπλακα ακόμα και στις όποιες ελπίδες, για αποζημίωση των πυρόπληκτων οικογενειών με τη λήξη της κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη.

Για το λόγο αυτό ρωτάνε τους Υπουργούς, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Την αποζημίωση, στο σύνολο του απαιτούμενου ποσού, των πυρόπληκτων οικογενειών για ανακατασκευή και επιδιόρθωση των κατοικιών.
  • Την επέκταση του επιδόματος ενοικίου για όλες τις πυρόπληκτες οικογένειες, που έχασαν την κατοικία τους.
  • Την παραμονή των πυρόπληκτων, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των κατοικιών τους, στους μέχρι τώρα χώρους φιλοξενίας τους.
  • Την απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών (όπως ο αμίαντος), που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ερώτηση εδώ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...