ΚΚΕ: Ερώτηση για την στέγαση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου Σαντορίνης

EUROKINISSI

Ερώτηση για τη στέγαση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Σαντορίνης κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Για ακόμη μία φορά ήρθε στην επικαιρότητα μετά από παρέμβαση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών το χρόνιο πλέον πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα Σαντορίνης. Με βάση αυτό, η αξιοπιστία και αυτής της κυβέρνησης έχει πλέον κριθεί με αρνητικό πρόσημο, απέναντι στο φλέγον ζήτημα της στέγασης των πυροσβεστικών υπαλλήλων, που μετατίθενται από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και σήμερα για την κάλυψη των αναγκών πυρασφάλειας του ιδιωτικοποιημένου αερολιμένα της Σαντορίνης.

Παρ’ ότι από το 2017 με την έναρξη λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει παρέμβει για τα ζητήματα διαβίωσης των πυροσβεστών, σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου με την κατάθεση τριών (3) επίκαιρων ερωτήσεων και τεσσάρων (4) ερωτήσεων. Οριστική και ουσιαστική λύση με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις της, δεν έχει δοθεί και οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του ξεσπιτώματος.

Η πρωτοβουλία αφέθηκε στην διακριτική ευχέρεια ιδιώτη, ο οποίος παραχώρησε ακίνητο που είχε μισθωμένο, για την προσωρινή στέγαση των πυροσβεστών μετά την αιφνίδια και απαράδεκτη κατόπιν υπηρεσιακών εντολών έξωσή τους στις 18/03/2020 από τις εγκαταστάσεις των κοντέινερ, όπου στεγάζεται η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη παρέμβαση του συνδικαλιστικού φορέα η μίσθωση του ακινήτου τελειώνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα και οι φιλοξενούμενοι πυροσβέστες υπάρχει το ενδεχόμενο για δεύτερη φορά να βρεθούν στο δρόμο, με δεδομένα ότι:

  • Οι νέες εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία εντός του αερολιμένα δεν έχουν ολοκληρωθεί, λόγω της παρέκκλισης που έχει προκύψει με ευθύνη της εκμεταλλεύτριας εταιρίας από το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους.
  • Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διερεύνηση μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την φιλοξενία τους στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι εντός του χώρου του αεροδρομίου έμειναν κενό γράμμα.
  • Κενές περιεχομένου, έμειναν και οι δημόσιες δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής του νησιού. Αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στη δικαιοδοσία του Δήμου κτήρια που έχουν ήδη παραχωρηθεί για την στέγαση προσωπικού διαφόρων φορέων, όπως της ΕΛ.ΑΣ, αθλητικού συλλόγου, καθώς και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ δεν τυγχάνουν παρόμοιας αντιμετώπισης και οι πυροσβέστες, την στιγμή που, όπως λέγεται, υπάρχουν και άλλοι χώροι που παραμένουν αναξιοποίητοι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να βρει μία άμεση και αξιοπρεπή λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα της Σαντορίνης και να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην χρόνια ταλαιπωρία τους;»

Δείτε ακόμα...