ΚΚΕ: Ερώτηση για τις ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων

Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού και τις τελετές ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων. Το ΚΚΕ ζητά την αναβολή ή την πραγματοποίηση των τελετών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Θέμα: Τελετές ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων

Είναι γνωστό ότι έχουν προγραμματιστεί από Επιτελεία ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού με έγγραφό του ζητάει από τις στρατιωτικές μονάδες που εμπλέκονται σε ορκωμοσία, να εξεταστεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν τμηματικά προς αποφυγή συνάθροισης των οπλιτών, αλλά και των προσκεκλημένων γονέων και συγγενών των στρατευμένων.

Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη, πραγματοποιούνται δοκιμαστικές για την τελετή ορκωμοσίας. Μάλιστα το Σάββατο 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε πολύωρη δοκιμαστική, με όλους τους νεοσύλλεκτους, τηρώντας ωστόσο την μεταξύ τους απόσταση. Επίσης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν ανακοινώσεις προς το κοινό, για να τιμήσουν με την παρουσία τους την τελετή της ορκωμοσίας της Β΄ΕΣΣΟ 2020.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να εξεταστεί το ενδεχόμενο της αναβολής της εν λόγω διαδικασίας ορκωμοσίας;
  • Να διασφαλισθεί με ευθύνη της κυβέρνησης ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά τη διαδικασία της ορκωμοσίας και να μην υπάρξει παρουσία προσκεκλημένων στην ορκωμοσία; 

Δείτε ακόμα...