ΚΚΕ: Ερώτηση για το εργατικό ατύχημα στο 303 ΠΕΒ στη Λάρισα

Διοικητήριο 303 Προκεχωρηµένο Εργοστάσιο Βάσεως (303ΠΕΒ), Λάρισα
Φώτο Αρχείου / Διοικητήριο 303 Προκεχωρηµένο Εργοστάσιο Βάσεως (303ΠΕΒ), Λάρισα / Πηγή: ΥΠΕΘΑ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τις συνθήκες εργασίας στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα, με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα. Όπως αναφέρουν στην Ερώτηση τα Μέσα Ατομικής Προστασίας διατίθενται με το σταγονόμετρο από την υπηρεσία ενώ το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου, τα τελευταία χρόνια έχει «αποδυναμωθεί δραματικά».

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Θέμα: Συνθήκες εργασίας στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Γενικού Επιτελείου Στρατού Νομού Λάρισας με αφορμή το τελευταίο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης, διαμαρτύρεται διότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συλλόγου, οι πιστώσεις για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας διατίθενται με το σταγονόμετρο από την υπηρεσία.

Επίσης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου, τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμωθεί δραματικά εξ αιτίας των συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρωθεί το ειδικευμένο προσωπικό που συνταξιοδοτήθηκε από πολιτικό προσωπικό των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για τη χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας στην αναγκαία ποσότητα για το προσωπικό του 303 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης στη Λάρισα;
  • Για την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ σχετικά με την πρόσληψη του απαραίτητου ειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των τεχνικών ειδικοτήτων του 303 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης στη Λάρισα;

Δείτε ακόμα...