ΚΚΕ: Ερώτηση για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης που μένουν χωρίς εργασία

Ελληνικός Στρατός- Άσκηση σπουδαστών ΣΜΥ
Φώτο Αρχείου / Από άσκηση το Ελληνικού Στρατού / Πηγή: Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) των οποίων λήγει η σύμβασή τους. Το θέμα είχε αναδείξει και η ΠΟΕΣ πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Θέμα: Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της αναδεικνύει το πρόβλημα που σχετίζεται με τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), για τους οποίους πρόκειται να λήξει η σύμβασή τους, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εργασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), προτείνονται μια σειρά από μέτρα – λύσεις του προβλήματος όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είτε δια της μονιμοποιήσεώς τους ως ΟΒΑ, είτε με τη δυνατότητα μετάταξης στο θεσμό των ΕΠΟΠ, είτε συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη ΕΠΟΠ, τουλάχιστον για τους ήδη υπηρετούντες ΟΒΑ. Όλες οι παραπάνω προτάσεις προϋποθέτουν την παράκαμψη του ανώτατου ηλικιακού ορίου πρόσληψής τους, ήτοι το 28ου έτος ηλικίας τους, δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι υπηρετούντες, κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για πρόσληψη ΕΠΟΠ, ΟΒΑ που έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος ηλικιακού ορίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση σχετικά με τη συνέχιση της εργασίας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Δείτε ακόμα...