ΚΚΕ: Για το άνοιγμα των καταστημάτων

Πηγή : Eurokinissi

Σε σχόλιό του για το άνοιγμα των καταστημάτων, το ΚΚΕ αναφέρεται στα “κούφια λόγια συμπάθειας και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης” της κυβέρνησης προς τους αυτοαπασχολούμενους, τονίζοντας πως αυτά δε δίνουν λύση στα οξυμένα προβλήματά τους.

Παράλληλα, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να τα καταδικάσουν και να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα επιβίωσης αλλά και προστασία της υγείας του λαού.

Ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

Τα κούφια λόγια συμπάθειας και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικροεπιχειρήσεις τους, δεν δίνουν λύση στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις, τη μείωση του εισοδήματος και τα νέα αδιέξοδα που αυτοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

Τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που παραμένουν, σε  συνδυασμό με τα νέα βάρη που κατευθύνονται στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να συναντήσουν τη μαζική καταδίκη των αυτοαπασχολούμενων.

Η αγωνιστική διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την επιβίωση, αλλά και για την προστασία της λαϊκής υγείας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά, παραμένει περισσότερο αναγκαία και επίκαιρη από ποτέ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...