ΚΚΕ: Για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

κκε
Πηγή: Eurokinissi

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για το σημερινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Πιο αναλυτικά, τονίζεται η κατεύθυνση της ατομικής ευθύνης που θα κρατήσει η κυβέρνηση αποφεύγοντας να θωρακίσει το σύστημα υγείας και να ενισχύσει την προστασία των εργαζομένων. Παρόλα αυτά, ότι κέρδισε ο λαός όλο αυτό το διάστημα θα χαθεί αν μαζί με την άρση των περιοριστικών μέτρων δεν ληφθούν και τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ με μαζικά διαγνωστικά τεστ και με συνεχή ελέγχους σε εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί και η κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να βγει πιο δυνατός, πιο οργανωμένος και αποφασισμένος να αντιπαλέψει την τακτική της κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου ώστε να πληρώσει ο λαός την κρίση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταθέσει αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη την αντιμετώπιση της πανδημίας, με στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ανεπάρκειες, ιδιαίτερα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα συνεχίσει δηλαδή να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία των εργαζομένων.

Όμως, ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους.

Επίσης, η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών, που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει το λαό, όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο, για να αντιπαλέψει την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι και οι λαοί. Το μήνυμα “Μένουμε δυνατοί – Δεν μένουμε σιωπηλοί”, πρέπει να ακουστεί τώρα πιο δυνατά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...