ΚΚΕ: Καταδικάζει τη φίμωση των αγωνιστών του ΚΚ Ισραήλ από την ισραηλινή κυβέρνηση

ΚΚΕ - Περισσός
Φώτο Αρχείου / Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό – Αττική

Τη φίμωση των αγωνιστών του ΚΚ Ισραήλ, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση απομάκρυνσης της συντρόφισσας Άϊντα Τούμα – Σουλειμάν, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ από την ισραηλινή βουλή (Κνέσετ) για 2 μήνες με περικοπές στην αποζημίωσή της. Αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη κατά του σ. Όφερ Κασίφ, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτή.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, έχοντας προκαλέσει “ποτάμια” αίματος τον τελευταίο μήνα, δήθεν στο όνομα της “αυτοάμυνας”, δολοφονώντας χιλιάδες μικρά παιδιά και αμάχους, επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και σε κάθε επίπεδο. Ήδη έχει απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και επιδιώκει να επιβάλλει σιωπητήριο και στους βουλευτές, για μια δολοφονική πολιτική κατά του λαού της Παλαιστίνης, που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ.

Αυτή είναι η αστική δημοκρατία στο Ισραήλ, που στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωNATOϊκού τόξου!».

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τους συντρόφους βουλευτές Άϊντα Τούμα – Σουλειμάν και Όφερ Κασίφ, μέλη του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ καθώς και σε όλους τους αγωνιστές στο Ισραήλ, που παλεύουν για το δίκιο και την ειρήνη και δέχονται ως απάντηση την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...