ΚΚΕ: Καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη τη​ς προέδρου της ΟΕΝΓΕ με βάση το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τις διαδηλώσεις

Διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας 19-3-2020
Φώτο Αρχείου / Διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας 19-3-2020 / Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και στελέχους του Κόμματος αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και στελέχους του ΚΚΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου “Χρυσοχοΐδη”, δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό κι αυταρχικό αυτό νόμο που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και «συμμόρφωσης» των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον ματώνει καθημερινά.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και όλους τους μαζικούς λαϊκούς φορείς να καταδικάσουν τα νέα “διαδηλωτοδικεία” που στήνονται και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ακύρωση αυτού του αντιδραστικού νομοθετήματος».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...