ΚΚΕ-ΚΝΕ: Μαζικές εξορμήσεις σε όλη τη χώρα για να σημάνει ο συναγερμός της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Εξορμήσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν από χθες αφισοκολλήσεις, εξορμήσεις και πικετοφορίες για να σημάνει ο συναγερμός της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Μαζικές εξορμήσεις με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ πραγματοποίησαν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ σε πλατείες, πεζοδρόμους και σταθμούς μετρό για να φτάσει όσο πιο πλατιά γίνεται το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, καλώντας όλο το λαό στη σημερινή συγκέντρωση στις 18.30 στην ρωσική πρεσβεία και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία που θα ακολουθήσει.

Εξορμήσεις έγιναν πλατιά στην Αττική με ντουντούκες να φωνάζουν το κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση από οργανώσεις του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Μενιδίου, της Κυψέλης, των Σεπολίων, των Πατησίων, του Αιγάλεου και της Καισαριανής.


Αντίστοιχη δραστηριότητα αναπτύσσουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το ρώσικο και αμερικανικό.

Το σύνθημα που γράφτηκε από το ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη: «Μαμά πως γράφεται η Ειρήνη; Με αγώνες παιδί μου», προκάλεσε συγκίνηση.

Σύνθημα στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη ρωσική εισβολή

Στα Γιάννενα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τοποθέτησαν πανό και έκαναν εξόρμηση  στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», αλλά ανέπτυξαν και πλούσια δραστηριότητα στη λέσχη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Με πανό και  μαζικές εξορμήσεις σε πλατείες και χώρους δουλειάς, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, ενημερώνουν για τις θέσεις του Κόμματος, την ανάγκη να σημάνει συναγερμός ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας. 

Σε αντίστοιχο κλίμα κινήθηκαν οι οργανώσεις στη Δυτική Ελλάδα μοιράζοντας πλατιά και συζητώντας με τον κόσμο γύρω από τις εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να γίνει ο ίδιος ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.


Εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις πραγματοποίησε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, που έχει αξιοποιηθεί πολλές φορές στο πλαίσιο ΝΑΤΟικών ασκήσεων, κλιμάκιο της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...