ΚΚΕ: Να αποζημιωθούν οι στρατιωτικοί μετεωρολόγοι

ΚΚΕ Περισσός
Πηγή: Eurokinissi

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Άμυνας, το ΚΚΕ ζητά να αποζημιωθούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην ΕΜΥ καθώς και στρατιωτικοί μετεωρολόγοι. Ακολουθεί η ερώτηση:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και στο στρατιωτικό προσωπικό ειδικότητας μετεωρολόγου που υπηρετεί σε μετεωρολογικά κλιμάκια της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ή σε μετεωρολογικά κλιμάκια που εδρεύουν σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, καταβάλλεται αποζημίωση, το ύψος της οποίας, ο τρόπος καταβολής και κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίζεται με την υπουργική απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 65 του ν. 4427/2016 (Α΄ 188).

Ωστόσο, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικότητα Μετεωρολόγου, που υπηρετεί τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας όσο και σε κλιμάκια αυτής ανά την Επικράτεια, καθώς και σε μετεωρολογικά κλιμάκια των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί η σχετική αποζημίωση όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καταβολή της σχετικής νομοθετικά προβλεπόμενης αποζημίωσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με ειδικότητα Μετεωρολόγου που υπηρετεί σε υπηρεσίες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (κεντρική Υπηρεσία, μετεωρολογικά της κλιμάκια και μετεωρολογικά κλιμάκια μονάδων);

Δείτε ακόμα...