ΚΚΕ: Περιοδεία σε 1η ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο και το Πεζοπόρο Τμήμα στην Μαγούλα

Πυροσβεστική Σταθμός
Φώτο Αρχείου / Πυροσβεστικός Σταθμός / Πηγή: Fireservices

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Κάμπα, μέλος του Γραφείου της Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αττικής στην 1η ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο και στο Πεζοπόρο Τμήμα της Πυροσβεστικής στη Μαγούλα. Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διοικητή και τον υποδιοικητή της ΕΜΑΚ, και στη συνέχεια συζήτησε με τους πυροσβέστες των δυο σταθμών.

Στη συζήτηση που έγινε με τους πυροσβέστες, έβαλαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως πχ ιδιαίτερα στους εποχικούς, ότι τα ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας) τα πληρώνουν απ’ την τσέπη τους, φθάνοντας πολλές φορές να δίνουν 200-300 ευρώ για τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος , ότι η υπερωριακή εργασία, που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολλές ώρες, δεν πληρώνεται, αλλά ανταποδίδεται σε ρεπό, που και αυτά πολλές φορές δεν δίνονται. Επιπλέον, τέθηκε το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα, γενικά του πυροσβεστικού προσωπικού ότι παρά την επικινδυνότητα, το επάγγελμα του Πυροσβέστη δεν εντάσσεται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Εκφράστηκε η ανασφάλεια που υπάρχει στους εποχικούς Πυροσβέστες, μετά και από φήμες που διαδίδονται, ότι θα έρθει προκήρυξη που θα αφορά εποχικούς για να γίνουν 5ετους θητείας, και που θα μπαίνει όριο ηλικίας με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μένουν έξω, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που υπάρχει σε αυτό το τμήμα των Πυροσβεστών που καλύπτει βασικές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, ότι η πολιτική της που εμπορευματοποιεί τη γη και επιτρέπει την επιχειρηματική δράση είναι αυτή που αποτελεί το προσάναμμα των πυρκαγιών. Επιπλέον, τονίστηκε ο ανεπιστημονικός διαχωρισμός της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από την καταστολή τους. Αναπτύχτηκαν αναλυτικά οι θέσεις του Κόμματος, όπως πχ να καλυφτούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής, η παροχή δωρεάν σε όλους του Πυροσβέστες των Μέσων Ατομικής Προστασίας τους, τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν από την Υπηρεσία με αφορμή και τον κορονοϊό.

Τέλος, τονίστηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να διεκδικεί, μέσα και έξω από την Βουλή, ζητήματα που έχουν να κάνουν με ελλείψεις στις δομές και στη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, τους όρους εργασίας των Πυροσβεστών, εποχικών και μόνιμων, που κάθε χρόνο δίνουν τιτάνια μάχη για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, αλλά βεβαίως και για τις τεράστιες ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία.

Δείτε ακόμα...