ΚΚΕ: Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Μακρόνησο

Μακρόνησος

Την Κυριακή, 6 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο κολαστήριο της Μακρονήσου, για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης και αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΚΤ Μάρκος Γεωργιλάκης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τα έργα του Θάνου Μικρούτσικου «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη».

Η ΚΕ του ΚΚΕ με το Μνημείο τιμά τον άφθαστο ηρωισμό των αγωνιστών απέναντι στην επιστημονικά οργανωμένη κρατική βία, που ξεπέρασε κάθε φαντασία σε μεθόδους και μέσα βασανισμού για την εξόντωση των κρατούμενων αγωνιστών -στην πλειοψηφία τους κομμουνιστών- ηθικά και σωματικά. Τιμά την άρνηση των εξόριστων να αποκηρύξουν το ΚΚΕ, τις ιδέες τους, με βαρύ τίμημα εκατοντάδες νεκρούς και βαριές συνέπειες στην υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. Τιμά τη συλλογική αντίσταση απέναντι στην ασύλληπτη βαρβαρότητα της αστικής τάξης και των συμμάχων της, Εγγλέζων και Αμερικανών, που στο πρόσωπο των κρατουμένων προσπάθησαν να καθυποτάξουν έναν ολόκληρο λαό, ο οποίος διεκδικούσε να χαρεί τις θυσίες που κατέβαλε στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από την τριπλή φασιστική κατοχή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...