ΚΚΕ: Υποκριτική επίκληση του “διεθνούς δικαίου” για να κρυφτεί η πιο ενεργή εμπλοκή

EUROKINISSI

Για υποκριτική επίκληση του “διεθνούς δικαίου” για να κρυφτούν οι επικίνδυνες στοχεύσεις που υπηρετεί η κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι κάνει λόγο σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και οι κυβερνήσεις “κόβουν και ράβουν” το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα όπως έδειξε και η παρουσία στη συνάντηση της Αθήνας εκπροσώπου του Κοσόβου, ενός κράτους – προτεκτοράτου, που αποτελεί προϊόν της κατάφωρης παραβίασης του “διεθνούς δικαίου”.

Η ανακοίνωση:

«Όσο κι αν ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται υποκριτικά το “διεθνές δίκαιο”, δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησής του, που είναι η πιο ενεργή και βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και γενικότερα στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ τροφοδοτεί εκείνους τους παράγοντες που οδήγησαν τόσο στη σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, όσο και στην όξυνση των προβλημάτων στις χώρες των Βαλκανίων.

Αυτές τις επικίνδυνες στοχεύσεις υπηρετεί και η κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι που, στη βάση των ΝΑΤΟϊκων κατευθύνσεων, προβλέπει την περαιτέρω αποστολή πολεμικού υλικού στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, την παροχή “εγγυήσεων ασφαλείας”, την ένταξη και ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών της χώρας σε στρατιωτικές – πολεμικές βάσεις, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Η υποκρισία στην επίκληση του διεθνούς δικαίου από τον πρωθυπουργό φαίνεται και από το γεγονός ότι στη συνάντηση που διοργάνωσε στην Αθήνα παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Κοσόβου, ενός κράτους – προτεκτοράτου, που αποτελεί προϊόν της κατάφωρης παραβίασης του “διεθνούς δικαίου”. Επιβεβαιώνοντας ότι οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, από κοντά και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, “κόβουν και ράβουν” το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

Το ποιος θα ωφεληθεί από τις συμφωνίες της κυβέρνησης το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας ουσιαστικά και ως “ντίλερ” τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου, που τους προορίζει να συμμετέχουν στην “ανοικοδόμηση” της Ουκρανίας και στις ενεργειακές μπίζνες της επόμενης ημέρας, σε ένα σκληρό ανταγωνισμό με άλλα τμήματα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων των κρατών του ευρωατλαντικού τόξου.»

Δείτε ακόμα...