«Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρ.Τ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας, Ιούλιος 2023
Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρ.Τ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας, Ιούλιος 2023 / Πηγή: Eurokinissi

Επιταχύνονται των «παζάρια» υπό ΝΑΤΟική εποπτεία και η δρομολόγηση επικίνδυνων εξελίξεων για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο όνομα της «επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχουν συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, στις 18-20 Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συναντηθεί και τον περασμένο Ιούλη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, όπου είχε συμφωνηθεί η αναβάθμιση των διερευνητικών επαφών σε επίπεδο ΥΠΕΞ και πλέον Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν έχουν πάρει τη σκυτάλη για να τρέξουν τη «βαριά» ατζέντα των Ελληνοτουρκικών.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν στις 5 Σεπτέμβρη στην Άγκυρα και στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι και η προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που προγραμματίζεται για το τέλος του 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμα...