Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε περιοχές του Αγίου Στεφάνου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον βουλευτή Γ. Γκιόκα στον Άγιο Στέφανο
Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον βουλευτή Γ. Γκιόκα, στον Άγιο Στέφανο

Περιοδεία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιάννη Γκιόκα και τους εκλεγμένους με την «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικούς συμβούλους Τ. Παντελόγλου και Π. Πανάγου, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, όπου για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, τροφοδοσία, ενώ υπάρχουν ακόμη και αποκλεισμένοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ηλικιωμένοι ή ευπαθείς ομάδες, που χρειάζονται ειδική φροντίδα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε τις εκτεταμένες καταστροφές, ιδιαίτερα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την πτώση δέντρων, και οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής που εκφράζουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση, αφού κυριολεκτικά έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του χιονιά και των καταστροφών. Τους μετέφερε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την αποκατάσταση των ζημιών και τη στήριξη των πληγέντων.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι και μάλιστα σε μια περιοχή που κάθε χρόνο έρχεται αντιμέτωπη με χιονοπτώσεις. Είναι ολοφάνερες οι τραγικές ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, σε μέσα, υποδομές, πρόληψη, ακόμη και σε στοιχειώδη σχεδιασμό (π.χ. κοπή δέντρων), για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Είναι ολοφάνερα τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της Ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, με την υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών, τις περικοπές στη συντήρηση κλπ, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αντιμετώπιση των καταστροφών μετακινήθηκε προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνέχεια ο Γ. Γκιόκας έφτασε στο Δημαρχείο Διονύσου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης δρόμων και δικτύων, αλλά και για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...