Κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε σήμερα για 44η μέρα τις επιχειρήσεις στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, σκοτώνοντας άλλους τρεις Παλαιστίνιους.

Συνεχίστηκαν επίσης οι έφοδοι του κατοχικού στρατού σε σπίτια και επιχειρήσεις της πόλης και η καταστροφή υποδομών.

Ανάλογες ενέργειες έγιναν και στην Τουλκαρέμ, όπου μεταξύ άλλων έγινε έφοδος και σε γραφεία της Φατάχ.

Παράλληλα παλαιστινιακές πηγές στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ εξέφρασαν βαθιά ανησυχία για τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης να εγκρίνει την ανέγερση 1.000 νέων οικιστικών μονάδων για Εβραίους εποίκους στην κατεχόμενη πόλη.

Σε σχετική ανακοίνωση το Κυβερνείο της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε πως τα σχέδια αυτά συμπίπτουν με την συστηματική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραήλ στην περιοχή που «καταπίνει συνεχώς τα εναπομείναντα εδάφη των Παλαιστινίων, αλλάζοντας τη δημογραφική πραγματικότητα και την εθνική ταυτότητα της πόλης, επιβάλλοντας την πραγματικότητα της κατοχής μέσω της “ιουδαιοποίησής” της».

Νέος αρχηγός στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις

Σε ειδική τελετή στο Τελ Αβίβ σήμερα , ο 59χρονος Ισραηλινός αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, μετά την παραίτηση του προκατόχου του Χέρτζι Χαλέβι.

Ο Ζαμίρ διαβεβαίωσε πως θα πετύχει την απελευθέρωση των υπολοίπων Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα και την «συντριπτική νίκη» επί της Χαμάς – ενώ παρά την συστηματική ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας ο κατοχικός στρατός δεν μπόρεσε να «συντρίψει» την παλαιστινιακή αντίσταση.

«Ο ισραηλινός στρατός πέτυχε εντυπωσιακά επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης. Κερδίσαμε τις μάχες σε Γάζα και Λίβανο και χτυπήσαμε μακριά ως την Υεμένη και το Ιράν. Η Χαμάς υπέστη βαρύ πλήγμα αλλά δεν έχει ακόμη ηττηθεί. Η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», είπε ο αντιστράτηγος Ζαμίρ.

Κάλεσε στη συνέχεια τους Υπερορθόδοξους Εβραίους που αρνούνται τη στράτευση να συμμετάσχουν «για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους».

Δείτε ακόμα...