ΚΝΕ: Αντιμπεριαλιστικό ραντεβού στο Στόμιο στις 17-18-19 Ιούλη

Συγκέντρωση ΚΚΕ έξω απ' την 1η Στρατιά

Έλα μαζί μας στο Στόμιο της Λάρισας, στη μεγάλη συνάντηση των νέων από όλη την Ελλάδα!

Η κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι σε ένα διαφορετικό τόπο, για να στείλει μήνυμα:

  • αισιοδοξίας! Είμαστε νέοι, έχουμε όνειρα και δύναμη για να τα κατακτήσουμε!
  • καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις των φονιάδων, φτιάχνουμε τη δική μας “βάση” νεανικής δράσης για την αλληλεγγύη και φιλία των λαών, κόντρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την προσφυγιά, τον ρατσισμό!
  • υπεράσπισης του περιβάλλοντος από τη λεηλασία και την εμπορευματοποίηση για τα κέρδη των επενδυτών!

Συνένοχοι στον φόνο δε θα γίνουμε!

Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και σε “μαγνήτη” μεγάλων κινδύνων!

Η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, την οποία προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, μετατρέπει κάθε στρατόπεδο και υποδομή της χώρας μας σε εν δυνάμει αμερικάνικη βάση.

Πάμε στο Στόμιο Λάρισας, γιατί:

  • Στην αεροπορική βάση στη Λάρισα σταθμεύουν τα αμερικάνικα UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) που σαρώνουν όλη την περιοχή από τη Συρία, τη Λιβύη μέχρι την Ουκρανία.
  • Στην στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο μαγνησίας εκπαιδεύονται τα επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ.
  • Στη Λάρισα εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συντονίζει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ.

Για αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς οι ελληνικές κυβερνήσεις ξοδεύουν 4 δισ. το χρόνο, ενώ για την υγεία και την παιδεία «δεν υπάρχουν λεφτά»!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν «προστατεύουν» τους λαούς… Τούς δολοφονούν!

Το κράτος των ΗΠΑ, που στραγγαλίζει τον ίδιο τον αμερικανικό λαό, δεν έχει σκοπό να προστατέψει τον ελληνικό λαό.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν διασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας μας. “Ταΐζουν” την τουρκική προκλητικότητα, στηρίζουν την τουρκική επέμβαση σε Συρία και Λιβύη, δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, παζαρεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, για να αποσπάσουν τη ΝΑΤΟϊκή Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας.

Σήμερα, για τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές, μαζί με τις κυβερνήσεις τους τσακίζουν τα δικαιώματά μας, μάς καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση. Αύριο, πάλι για τα συμφέροντά τους θα θελήσουν να μας κάνουν “κρέας” για τα κανόνια τους. Γι’ αυτό και η μόνη ομοψυχία που πρέπει να δείξει ο λαός είναι στην οργάνωση της δικής του αντεπίθεσης απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Απαιτούμε:

— Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα. Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

— Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

— Καμία αλλαγή συνόρων.

— Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Καμία «ανάσα» στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της κρίσης, του ρατσισμού! Παλεύουμε για την ανατροπή του!

Οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι οι λαοί μπορούν να βγουν στο προσκήνιο! μπορούν να “ανασάνουν” σπάζοντας τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης!  

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έδειξαν την αξία της αλληλεγγύης, τη χρησιμότητα όλων αυτών που με τη δουλειά τους κράτησαν την κοινωνία όρθια. Χωρίς τους εργαζόμενους, τον λαό, «γρανάζι» δε γυρνά.

Στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, όμως αυτές δε γίνονται πράξη, γιατί το μόνο που “μετράει” στην κοινωνία που ζούμε, στον καπιταλισμό, είναι τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών!

Ο καπιταλισμός είναι ο ιός…

… με τις εκατόμβες των νεκρών στις πιο ισχυρές χώρες με τα διαλυμένα και εμπορευματοποιημένα συστήματα υγείας.

…  με τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, της νεολαίας. Για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών θυσιάζονται το εισόδημα και τα δικαιώματά μας, βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία.

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για το μέλλον του, που αγανακτεί με τις εικόνες φρίκης και βαρβαρότητας που μας κατακλύζουν, που αναζητά διέξοδο, έχει επιλογή. Να μάθει από πρώτο χέρι την πρόταση του ΚΚΕ, να συζητήσουμε τι χρειάζεται για να αλλάξουμε την κατάσταση που ζούμε. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον δρόμο της ανατροπής, στον αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. 

Ραντεβού στο Στόμιο στις 17-18-19 Ιούλη!

  • Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 18 Ιούλη στις 20:30, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον χώρο της κατασκήνωσης.
  • Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. με συζητήσεις και εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αθλητικές δραστηριότητες.

*Κατασκηνώνουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

**Ενισχύουμε οικονομικά την ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Διημέρου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο e-mail: kne@kne.gr.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ από εδώ.

Πηγή: ΚΝΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...