ΚΝΕ: Με οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο να τους δυσκολέψουμε εμείς

Η ΚΝΕ θα βρίσκεται ακόμα μια χρονιά στις πόρτες των σχολείων σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς!

Μέσω της ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε, καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ να «μην κάνουν καμία υπομονή», αλλά από την πρώτη μέρα να οργανώσουν τον αγώνα και τη διεκδίκησή τους, μέσα και από τις εκλογές στα Μαθητικά τους Συμβούλια, για το σχολείο που έχουν ανάγκη.

Αυτό, ειδικά φέτος, που η ήδη πετσοκομμένη χρηματοδότηση των σχολείων δεν φτάνει …ούτε για ζήτω, που τα σχολεία πια -και με τον νόμο- θα λειτουργούν «οικονομικά αυτόνομα», που οι τιμές σε φροντιστήρια, σχολικά είδη, αλλά και στις τιμές στα σχολικά κυλικεία έχουν πάρει την ανηφόρα.

Η αγωνία για …τον χειμώνα που έρχεται, ο θυμός για το πανάκριβο σχολείο-εξεταστικό κέντρο που προσφέρει όλο και λιγότερη μόρφωση, να γίνουν διεκδίκηση και αγώνας για να μην παρατήσει κανένα παιδί τα όνειρά του λόγω οικονομικών δυσκολιών, για να παρθούν πίσω ή να μπλοκαριστούν ακόμα μια χρονιά νόμοι και μέτρα που έχουν κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, όπως η επέκταση της Τράπεζας Θεμάτων και στις ενδοσχολικές εξετάσεις στην Γ’ Λυκείου. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. «Για να τους χαρίσουμε εμείς έναν δύσκολο χειμώνα!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...