ΚΝΕ: «Να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις!»

«Να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις!», σημειώνει η ΚΝΕ, που δίνει αγωνιστικά ραντεβού για παραστάσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Οκτώβρη, στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, στις 19.30 (προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας, μετρό «Μέγαρο Μουσικής») και στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη στις 18.30.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον “στρατηγικό διάλογο” με τις ΗΠΑ, που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί την ανανέωση της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, με ισχύ 5ετίας και στη συνέχεια τη μετατροπή σε αορίστου διαρκείας, αλλά και την εγκατάσταση κι άλλων στρατιωτικών βάσεων σε πολλές περιοχές», σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της, δίνοντας παραδείγματα για το τι σημαίνει για τον λαό και τη νεολαία αυτή η Συμφωνία και προσθέτοντας απευθυνόμενη στη νέα γενιά:

«Ούτε η Γαλλία, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε κανένας ιμπεριαλιστής δεν θα σε προστατέψει!

  • Ελληνικά πολεμικά πλοία είναι ενταγμένα στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και περιπολούν μακριά από τα ελληνικά σύνορα, μέχρι και τα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο.
  • Πυροβολαρχία πυραύλων Πάτριοτ στάλθηκε στη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν, για να καλύψει το κενό αμερικανικών Πάτριοτ, που αναδιατάχθηκαν στον Ινδοειρηνικό.
  • Μαχητικά “F-16” σε ΝΑΤΟική αποστολή περιπολούν για τη “φύλαξη” του εναέριου χώρου της Αλβανίας, της Β. Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου από τη Ρωσία.
  • Χρησιμοποιήθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός και τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή Ελλήνων στρατιωτικών στον πόλεμο του Αφγανιστάν, στο πλευρό των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες ευρωατλαντικές αποστολές, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Αναρωτήσου: Ωφελήθηκες;Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής, έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Σ’ αυτές τις συνθήκες έχει μεγάλη σημασία η ενίσχυση της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την επιστροφή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό, το ξήλωμα των αμερικάνικων βάσεων. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά στον Περσικό Κόλπο, στην Αφρική, σε καμία αποστολή εκτός συνόρων», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ καλώντας στις παραστάσεις διαμαρτυρίας της Πέμπτης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κάλεσμα.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...