«Κώδικας Μεταναστών και Προσφύγων»: Νέες αντιδραστικές διατάξεις σε βάρος των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Την ευθύνη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη δημιουργία των προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων μέσω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά και την ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, ανέδειξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης γαι τον ΅Κώδιακ Μεταναστών και Προσφύγων».

Στηλίτευσε επίσης τον δήθεν ανθρωπισμό των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, την ώρα που η πολιτική που εφαρμόζουν είναι εχθρική απέναντι στα δικαιώματα των ξεριζωμένων.  Υπογράμμισε πως έχουν κάνει «λάστιχο» τη Συνθήκη της Γενεύης για το ποιοι δικαιούνται άσυλο, καθορίζοντας τον Κανονισμό του Δουβλίνου που κάνει ολόκληρες περιοχές φυλακές ψυχών.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος έθεσε το ερώτημα, αν τα σύνορα της χώρας κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ή αν το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Η απάντηση φυσικά είναι ότι το ΝΑΤΟ θεωρεί κοινό επιχειρησιακό χώρο την περιοχή και δεν αναγνωρίζει σύνορα, ενώ μαζί με την ΕΕ και τις ΗΠΑ καλούν Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν τις «διαφορές» τους στο τραπέζι, όπως σημείωσε.

Ερχόμενος στον Κώδικα, τόνισε ότι αφορά την κωδικοποίηση αντιδραστικών διατάξεων και συστηματοποιεί μια απάνθρωπη πολιτική σε βάρος των ξεριζωμένων, γι’ αυτό το ΚΚΕ τον καταψηφίζει.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι η ΕΕ εργαλειοποιεί τους ξεριζωμένους για τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις, τους εκμεταλλεύεται στυγνά όποτε επιθυμεί πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, τους εγκλωβίζει σε φυλακές στα νησιά του Αιγαίου, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία τους και με συνεχόμενη εμπλοκή ΜΚΟ.

Τέλος, αναφέρθηκε στις απαράδεκτες συνθήκες των εργατών γης στη Μανωλάδα, σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Οι εργάτες εκεί αναγκάζονται από τους μεγαλοτσιφλικάδες – φραουλάδες να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν παίρνουν κανένα μέτρο. «Είναι ντροπή» κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος «τον 21ο αιώνα να ζουν άνθρωποι στη χώρα μας χειρότερα και από ποντίκια».

Δείτε ακόμα...