Κοινοβουλευτική συνέλευση ΝΑΤΟ: Χαρακτήρισε την Ρωσία ως «κράτος τρομοκράτη» κλιμακώνοντας την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση

Πηγή: nato.int

Ως «κράτος τρομοκράτη» χαρακτήρισε την Ρωσική Ομοσπονδία η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της λυκοσυμμαχίας, Γιεγκόρ Τσέρνεφ, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ukrinform», σε μια εξέλιξη που έρχεται να προσθέσει περισσότερη καύσιμη ύλη στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

«Σήμερα θα εγκρίνουμε ψήφισμα, το οποίο καλεί όλους τους συμμάχους να ορίσουν με σαφήνεια ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και το ισχύον της καθεστώς δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Τζέρι Κόνολι πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Μεταξύ άλλων, οι χώρες που το υπογράφουν ζητάνε να συσταθεί ειδικό Διεθνές Δικαστήριο για την Ρωσία. «Όλες και οι 30 χώρες του ΝΑΤΟ υποστήριξαν τις προτάσεις της αντιπροσωπείας μας. Ένα τέτοιο δικαστήριο θα επιτρέψει όχι μόνο να καταδικαστούν οι άμεσοι εκτελεστές των εγκλημάτων πολέμου, αλλά και η ανώτατη ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η απόφαση θα σταλεί στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ», ανέφερε o Τσέρνεφ. Επίσης, επισήμανε ότι το ψήφισμα, με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς, προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειάζεται.

Πρόσφατα η Λετονία και η Εσθονία αναγνώρισαν την Ρωσία ως χώρα – «χορηγό της τρομοκρατίας». Η Γερουσία της Πολωνίας και η Βουλή της Τσεχίας επίσης ψήφισαν απόφαση με την οποία αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Ρωσίας «ως καθεστώς τρομοκρατίας», ενώ η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει αναγνωρίσει την Ρωσία ως χώρα με «καθεστώς τρομοκρατίας», προκειμένου να ντύσουν με τα απαραίτητα προσχήματα την κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και να καθαγιάσουν τα αμερικανοΝΑΤΟικά εγκλήματα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinfrom, Novaya Gazeta

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...