Κολομβία: Χωρίς τέλος οι δολοφονίες πρώην ανταρτών των FARC και άλλων αγωνιστών

Μπογκοτά, Κολομβία
Φώτο αρχείου / Μπογκοτά, Κολομβία / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Flavia Carpio

Δεν έχουν τελειωμό οι δολοφονίες πρώην μαχητών των FARC-EP (Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός) και άλλων λαϊκών αγωνιστών από παρακρατικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς στην Κολομβία.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε επίθεση ενόπλων στο βόρειο τμήμα της Κολομβίας το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή. Το μακελειό μετά το οποίο βρέθηκαν τα πτώματα τεσσάρων αγροτών και του δικηγόρου τους διαπράχθηκε το Σάββατο το βράδυ στην κοινότητα Σαν Μάρκος, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία Τύπου του στρατού στην περιφέρεια Σούκρε. Στην περιφέρεια αυτή δρα κατά κύριο λόγο η συμμορία διακινητών ναρκωτικών Clan del Golfo, που ίδρυσαν πρώην ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του το κόμμα FARC (Εναλλακτική Επαναστατική Κοινή Δύναμη κατήγγειλε μέσω Twitter τους φόνους, επίσης το Σάββατο, δύο πρώην ανταρτών, που αύξησε σε 236 τις δολοφονίες των μαχητών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας «ειρήνευσης» με την κυβέρνηση το 2016. Τα δύο πρόσωπα αυτά σκοτώθηκαν αντίστοιχα στις περιφέρειες Κάουκα (νοτιοδυτικά) και Κακετά (νότια).

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η αποστολή του ΟΗΕ στην Κολομβία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την «ακατάπαυστη βία εναντίον των πρώην μαχητών» των FARC.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...