Κολομβία: Έρευνες για βιασμούς παιδιών αυτοχθόνων φυλών από στρατιώτες

Μπογκοτά, Κολομβία
Φώτο αρχείου / Μπογκοτά, Κολομβία / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Flavia Carpio

Τη διεξαγωγή ερευνών για τις καταγγελίες που αφορούν βιασμούς παιδιών μελών φυλών αυτοχθόνων, από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του κι έναν αμερικανό στρατιωτικό, διέταξε ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο.

Το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Univision Noticias αποκάλυψε τον Δεκέμβριο ότι αμερικανός στρατιωτικός, που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις τάγματος του κολομβιανού στρατού το 2019, κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά μία 10χρονη, μέλος της φυλής αυτοχθόνων Νουκάκ, αφήνοντάς την έγκυο, στη Σαν Χοσέ δελ Γουαβιάρε, στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου που βρίσκεται στη νότια Κολομβία.

Το Univision Noticias κατήγγειλε το «μεγεθυνόμενο φαινόμενο των βιασμών ανηλίκων αυτοχθόνων στην περιφέρεια της Γουαβιάρε από λευκούς άνδρες, κυρίως μεγαλύτερους, ορισμένοι από τους οποίους είναι στρατιωτικοί».

Η εισαγγελία ανέφερε στο Univision Noticias ότι διενεργεί έρευνα για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της φυλής Νουκάκ από κολομβιανούς και βορειοαμερικανούς στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πέτρο, «118 μέλη του στρατού» της Κολομβίας αντιμετωπίζουν έρευνες για εγκλήματα αυτής της φύσης.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...