Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: «Οι λαοί να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια»

Σημαία του ΝΑΤΟ καίνε οι διαδηλωτές στην Αθήνα

Δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο υπογράφουν κοινή ανακοίνωση με τίτλο «Οι λαοί να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα δηλώνουμε δυνατά και καθαρά πως καταδικάζουμε τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ, που κλιμακώνονται και μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του. Αξιοποιούνται παλιά και νέα προσχήματα όπως η ασφάλεια, η άμυνα, η κλιματική αλλαγή, οι κυβερνοεπιθέσεις, άλλες ασύμμετρες απειλές για να κλιμακώσουν την επιθετικότητά τους κατά των λαών, προκαλώντας νέα ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών.

Η ατζέντα “NATO 2030”, που στην ουσία αποτελεί το στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ για την επόμενη δεκαετία, έρχεται να επικαιροποιήσει και να υλοποιήσει όλες τις προηγούμενες επικίνδυνες αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος. Έτσι το “ΝΑΤΟ 2030” συνιστά κλιμάκωση της επιθετικότητας, πολεμική προετοιμασία και αποτελεί απόδειξη του σφοδρού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα. Η στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, η στοχοποίηση της Κίνας και του Ιράν, η εξαγγελία περί πρώτου πυρηνικού πλήγματος όπως και η άσκηση – μαμούθ “Defender Europe 21” διαψεύδουν τις ψεύτικες διακηρύξεις περί “ειρήνης και ασφάλειας των λαών”.

Οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν ανάγκη ούτε από έναν αποκαλούμενο “νέο Ψυχρό Πόλεμο”, ούτε από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική, στην Κεντρική Ασία, στον Καύκασο, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και αλλού.

Αρκετά μάτωσαν οι λαοί!

Έχουν τη δύναμη να αντιπαλέψουν τα επικίνδυνα σχέδια και να δυναμώσουν τον αγώνα σε κάθε χώρα ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε κάθε είδους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που αιματοκυλούν τους λαούς. Ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις και στα κάθε είδους όπλα μαζικής καταστροφής, που έχουν στο οπλοστάσιό τους οι ιμπεριαλιστές.

Να παλέψουν για να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε οι εργαζόμενοι με την εξουσία τους να βάλουν τέρμα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και οργανώσεις.

Ο πιο φονικός και επικίνδυνος ιός είναι ο καπιταλισμός!».

Τα Κόμματα που υπογράφουν την ανακοίνωση

1. ΚΚ Αλβανίας

2. ΚΚ Αρμενίας

3. Κόμμα Εργασίας Αυστρίας

4. ΚΚ Βελγίου

5. ΚΚ Βουλγαρίας

6. Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών

7. Νέο ΚΚ Βρετανίας

8. Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση (Γαλλία)

9. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Επαναστατικό Κόμμα (Γαλλία)

10. Ελβετικό ΚΚ

11. ΚΚ Ελλάδας

12. Κόμμα των Κομμουνιστών (ΗΠΑ)

13. ΚΚ Κουρδιστάν – Ιράκ

14. ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας

15. Μέτωπο Κομμουνιστών (Ιταλία)

16. Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν

17. ΚΚ Μεξικού

18. ΚΚ Μπανγκλαντές

19. ΚΚ Νορβηγίας

20. Νέο ΚΚ Ολλανδίας

21. Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα

22. ΚΚ Ουκρανίας

23. Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας

24. ΚΚ Πακιστάν

25. ΚΚ Πολωνίας

26. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας – ΚΚΣΕ

27. Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας

28. Κομμουνιστές της Σερβίας

29. ΚΚ Σουαζιλάνδης

30. ΚΚ Σουηδίας

31. ΚΚ Σρι Λάνκα

32. Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (JVP) Σρι Λάνκα

33. Συριακό ΚΚ – Ενοποιημένο

34. ΚΚ Τουρκίας

35. ΚΚ Βοημίας – Μοραβίας (Τσεχία)

36. Φιλιππινέζικο ΚΚ (PKP 1930)

37. ΚΚ Φινλανδίας

38. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...