Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου: Καλεί σε πορεία στις Βρετανικές βάσεις από όπου έγιναν επιδρομές στην Υεμένη

Φωτογραφία που δημοσιοποίησε το υπ. Άμυνας της Βρετανίας απο την απογείωση μαχητικού απο την βάση RAF Akrotiri για την Υεμένη
Φωτογραφία που δημοσιοποίησε το υπ. Άμυνας της Βρετανίας απο την απογείωση μαχητικού απο την βάση RAF Akrotiri στην Κύπρο για την επίθεση Υεμένη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πορεία που διοργανώνει η Παγκύπρια Επιτροπή Ειρήνης, στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηριού, από όπου απογειώθηκαν τα βρετανικά μαχητικά για να βομβαρδίσουν την Υεμένη, καλεί η «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

Η πορεία θα γίνει την Κυριακή 14 Γενάρη στις 11 π.μ. και η «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου» στο κάλεσμά της αναφέρει:

«ΗΠΑ και Βρετανία επιβεβαίωσαν το ξεκίνημα αεροπορικών επιδρομών στην Υεμένη από το έδαφος της Κύπρου (βάσεις Ακρωτηριού), νωρίς τα ξημερώματα με επίκεντρο αναφοράς τους εμπορικούς διαδρόμους (SLOC). Οι επιθέσεις έχουν την επίσημη υποστήριξη Αυστραλίας, Ολλανδίας, Καναδά και Μπαχρέιν.

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για αυτές τις εξελίξεις όταν προ ημερών σε ανακοίνωση σημείωνε: “Δυστυχώς το νησί μας, για ακόμα μια φορά, μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα λόγω των Αγγλικών στρατιωτικών βάσεων στο Ακρωτήρι, όπου σταθμεύουν Νατοϊκά πολεμικά αεροπλάνα, που φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις επιθέσεις στην Υεμένη. Αυτό βάζει σε άμεσο κίνδυνο την Κύπρο και τον λαό μας, αφού οι Αγγλικές βάσεις, και όχι μόνο, μπαίνουν στο στόχαστρο αντιποίνων”.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις θέλουμε να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το αίτημα για απεμπλοκή της Κύπρου από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και να καλέσουμε εκ νέου σε δυναμική παρουσία στην συγκέντρωση στις Βάσεις Ακρωτηρίου».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...