Κορονοϊός: Ανέστειλε τις αγωνιστικές τις δραστηριότητες έως τις 15 Ιουνίου η ΚΟΕ

Κολυμβητήριο Πειραιά
Κολυμβητήριο Πειραιά

Την αναστολή έως τις 15 Ιουνίου -λόγω της έξαρσης του κορονοϊού- όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα αθλήματά της, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής (22/3) η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας η αναστολή κάθε προπονητικής δραστηριότητας των Εθνικών ομάδων. Εξαιρούνται, βέβαια, οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι οποίοι προετοιμάζονται για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Ιουλίου, τηρώντας όμως τις σχετικές διατάξεις, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, που συνεδρίασε σήμερα (22/3), με τη συνδρομή των τριών (3) ιατρών της, εκτιμώντας την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού COVID – 19, η οποία μέρα με τη μέρα, μεταβάλλεται και επεκτείνεται, με απροσδιόριστη εξέλιξη και εισακούοντας τις απόψεις και αποφάσεις τόσο της αρμόδιας επιστημονικής κοινότητας, όσο και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, με κυρίαρχο σύνθημα “Μένουμε Σπίτι”, αποφάσισε:

  1. Τη συνέχιση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ κάθε προπονητικής δραστηριότητας των Εθνικών της ομάδων μέχρι νεωτέρας και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που θα υπάρχει για τις εξελίξεις
  2. Την αναστολή ΟΛΩΝ των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα Αθλήματα της, έως τις 15 Ιουνίου 2020

Σ’ ότι αφορά την προετοιμασία των αθλητών / τριών των Προολυμπιακών της Ομάδων, η Ομοσπονδία τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύσει, στην περίπτωση που οι αθλητές / τριες μας προετοιμάζονται, αποκλειστικά και μόνο, σε χώρο ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣ (Διαμονή, Διατροφή, Ιατρική παρακολούθηση, Προπονήσεις), σε συνδυασμό πάντοτε με ότι άλλο καθορίζεται από τις αποφάσεις της επιστημονικής κοινότητας και των αρμοδίων αρχών της πολιτείας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ».

Δείτε ακόμα...