Κορονοϊός: Αυστηρότερα μέτρα για τις μετακινήσεις – Αλλαγές στους κωδικούς 2 και 6 – Νέες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο»

Έλεγχοι της αστυνομίας στην Πάτρα για την μετακίνηση εν μέσω Lockdown
Φώτο Αρχείου / Έλεγχοι της αστυνομίας στην Πάτρα για την μετακίνηση εν μέσω Lockdown / Πηγή: Eurokinissi

Nέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη 4 Μάρτη στις 6 το πρωί έως και τις 16 Μάρτη ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι:

Αλλαγές γίνονται στους κωδικούς 2, 3 και 6 για τις μετακινήσεις.

Για τον κωδικό 2, μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τον λόγο της μετακίνησης.

Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» ή σε «βαθύ κόκκινο», εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Πλέον η απαγόρευση θα είναι από τις 7 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Σε Αττική και Θεσσαλονίκη το ωράριο τις καθημερινές είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί όπως και για τις άλλες περιοχές της χώρας που ανήκουν σε άλλες κατηγορίες κινδύνου. 

Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων. Σε αυτές τις περιοχές δεν θα λειτουργούν τα σχολεία «διά ζώσης» εκτός αυτών της Ειδικής Αγωγής. 

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.


Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...