Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως

κορονοϊός

Τραγική παραμένει η κατάσταση στην Ιταλία, χάνοντας τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο 683 άνθρωποι λόγω του κορονοϊού. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει στους 7.503, ενώ 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών. Συνολικά η χώρα μετρά 74.386 κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βλέπει μια ακτίνα ελπίδας στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων ανά 24ωρο, επισημαίνει όμως ταυτόχρονα πως είναι πολύ νωρίς.

Ο διεθνής οργανισμός διαπιστώνει παράλληλα «πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της μετάδοσης του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε νέο επίκεντρο της επιδημίας. 

Συγκεκριμένα στους 1.031 έφτασε χθες, Τετάρτη, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στις Η.Π.Α ενώ στη χώρα καταγράφονται πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Ραγδαία φαίνεται πως είναι η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού και στην Ισπανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 738 θάνατοι από τον ιό Covid-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ισπανικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού χθες Τετάρτη (25/03) ξεπέρασε εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς.

Εξίσου δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Γαλλία, ξεπερνώντας τις 25.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, και φτάνοντας τους 1.331 θανάτους. Συγκεκριμένα μέσα σε 24 ώρες άλλοι 231 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή λόγω του Covid-19 ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Στους 465 θανάτους από την πανδημία έχει φτάσει η Μεγάλη Βρετανία, ενώ το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπερνάει τις 8.000.

Δείτε ακόμα...