Κορονοϊός: Αύξηση θετικότητας και νέων διασωληνώσεων την εβδομάδα 20-26 Νοεμβρίου

Δωρεάν RAPID TEST ανίχνευσης του νέου κορονοϊού από τα συνεργεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
EUROKINISSI

Αύξηση στη θετικότητα, στις νέες διασωληνώσεις και στις νέες εισαγωγές λόγω κορονοϊού, καταγράφει στην εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, για το διάστημα από 20 έως 26 Νοεμβρίου. Παράλληλα ένας θάνατος και ένα σοβαρό περιστατικό με εισαγωγή σε ΜΕΘ υπήρξε τις επτά αυτές ημέρες από γρίπη.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον κορονοϊό, καταγράφηκαν 45 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος 57-94 έτη) ενώ το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για κορονοϊό ήταν 838. Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι γι’ αυτήν την εβδομάδα είναι 25, ενώ συνολικά είναι 50.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τέσσερις από τις εννέα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτική τάση σε δύο και σταθεροποιητική σε τρεις περιοχές.

Ειδικότερα:
– Αυξητική ήταν η τάση σε Ιωάννινα (72%), Θεσσαλονίκη (33%), Αττική (23%) και Βόλο (16%).
– Πτωτική σε Χανιά (35%) και Ηράκλειο (27%).
– Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε Αλεξανδρούπολη (+1%), Ξάνθη (-1%) και Λάρισα (-3%).

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως από την ανάλυση των δειγμάτων της εβδομάδας από 5 Οκτώβρη έως 11 Νοέμβρη, η νέα παραλλαγή «Eris» (EG.5.1) κατείχε το 47% και η «κράκεν» (XBB.1.5) το 20%.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα «παραμένει κάτω του 10%» ενώ καταγράφηκε ένας νέος θάνατος άνδρα 77 ετών αλλά και ένα νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ μίας γυναίκας 40 ετών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...