Κορονοϊός: Αυξητικές μεταβολές ιικού φορτίο στα αστικά λύματα 10 περιοχών

Αυξητικές μεταβολές στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 10 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 18 έως 24 Οκτωβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2021.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +33% στη Θεσσαλονίκη έως +247% στον Άγιο Νικόλαο, ενώ οριακές αυξήσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+11%) και στο Βόλο (+14%). Οριακές μειώσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-18%) και στα Ιωάννινα (-27%).

Αναλυτικά:

Περιφέρεια Αττικής: Οριακή αύξηση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (+11%).
– Θεσσαλονίκη: Αύξηση (+33%). Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε +145%.
Λάρισα: Αύξηση (+60%).
– Βόλος: Οριακή αύξηση (+14%).
– Ηράκλειο: Σημαντική αύξηση (+109% η οποία ακολούθησε τη σταδιακή αποκλιμάκωση που είχε παρατηρηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.
– Χανιά: Σημαντική αύξηση (+200%), η οποία ακολούθησε τη συνεχόμενη αποκλιμάκωση που είχε παρατηρηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.
– Ρέθυμνο: Σημαντική αύξηση (+118%) η οποία ακολούθησε τη συνεχόμενη μείωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί από τα τέλη Αυγούστου. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.
– Άγιος Νικόλαος: Σημαντική αύξηση (+247%) η οποία ακολούθησε τη μείωση που είχε παρατηρηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.
– Πάτρα: Σημαντική αύξηση (+139%).
– Ξάνθη: Οριακή μείωση (-18%).
– Αλεξανδρούπολη: Αύξηση (+35%).
Ιωάννινα: Οριακή μείωση (-27%).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...