Κορονοϊός: Επι πλέον μείωση ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής

Πηγή: EUROKINISSI

«Οι αναλύσεις που έχουμε κάνει είναι από την Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τετάρτη του Πάσχα και είδαμε μια επιπλέον μείωση της τάξης του 15%», του ιικού φορτίου SARS-CoV-2 σε σχέση με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ και αφορούν το διάστημα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, όπως είπε ο Νίκος Θωμαΐδης στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα, 19-25 Απριλίου στην Αττική, καταγράφηκε μείωση (-33%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 12-18 Απριλίου.

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, επεσήμανε πως «φαίνεται μια ύφεση στο ιικό φορτίο. Θέλουμε να δούμε και τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας που θα ανοίξουν και τα σχολεία», ώστε να υπάρξει βεβαιότητα για την μείωση του ιικού φορτίου.

«Αυτό που πιστεύω ότι έχει επιδράσει θετικά είναι η ένταση των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο όπλο. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να ενταθεί το επόμενο διάστημα και όλα θα πάνε μια χαρά», κατέληξε ο N. Θωμαϊδης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...