Κορονοϊός: Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού o Τζόκοβιτς

tzokovits-tenis
Πηγή:Eurokinissi

Την αντίθεσή του ως προς έναν ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού εξέφρασε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η ακύρωση όλων των τουρνουά μέχρι το τέλος του 2020 κι έως ότου βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο, προκειμένου να γίνει εφικτή η εύκολη μετακίνηση των αθλητών, φαίνεται πως είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Κάτι, το οποίο δεν βρίσκει -τουλάχιστον προς το παρόν- σύμφωνο τον Σέρβο τενίστα, ο οποίος συνομιλώντας με συναδέλφους του μέσω του Facebook LIVE, υποστήριξε ότι είναι δικαίωμά του να κάνει ή όχι το εμβόλιο.

«Προσωπικά, είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο προκειμένου να ταξιδέψω. Αλλά αν γίνει υποχρεωτικό, τι θα συμβεί; Θα πρέπει να αποφασίσω. Έχω τις δικές μου σκέψεις για το θέμα κι αν αυτές οι σκέψεις αλλάξουν κάποια στιγμή, δεν το γνωρίζω. (…) Υποθετικά, αν η σεζόν συνεχιστεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο, καταλαβαίνω πως ένα εμβόλιο θα κριθεί απαραίτητο για την αποφυγή μιας αυστηρής καραντίνας, αν και δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς.

Υπενθυμίζεται, ότι σπουδαία τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...