Κορονοϊός: «Λουκέτο» και στην Τουρκία

Εθνική Τουρκίας - Ποδόσφαιρο
Εθνική Τουρκίας – Ποδόσφαιρο / Πηγή: Eurokinissi

Τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/3) ο Υπουργός Αθλητισμού της γείτονος χώρας, Μεχμέτ Κασάπογλου.

Φαίνεται, πως τελικά έπιασαν… τόπο τόσο οι πιέσεις δεκάδων αθλητών (οι οποίοι αναγκάζονταν να συνεχίζουν να αγωνίζονται σε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών), όσο και το εξώδικο που έστειλε την Τετάρτη (18/3)  το Κίνημα Φιλάθλων Τουρκίας στην ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας, απαιτώντας τη διακοπή του πρωταθλήματος

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί διάγγελμα του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο δεν συμπεριλαμβανόταν το εν λόγω «λουκέτο» στα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τουρκικός Τύπος

Είναι χαρακτηριστικό της κατάσταση στην Τουρκία ότι όλος ο αστικός τύπος ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την πανδημία. Θέματα όπως ο πόλεμος στη Συρία και τα ελληνοτουρκικά έχουν εξαφανισθεί από τον τύπο. Τέλος δημοσιεύεται οτι η Τουρκική κυβέρνηση θα διαθέσει περίπου 14 δις Ευρώ (100 δις Λίρες Τουρκίας) ως “ασπίδα σταθερότητας” για την οικονομία.

Δείτε ακόμα...