Κορονοϊός: Οριακή αύξηση στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα Αττικής, σταθερό στη Θεσσαλονίκη

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 23 έως 29 Αυγούστου .

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα , στο Ηράκλειο και στα Ιωάννινα, ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και στον Βόλο.

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν σε τέσσερις από τις 12 περιοχές. Καθαρά πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο και στον Άγιο Νικόλαο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στα Χανιά και στην Πάτρα.

Αναλυτικά:
Περιφέρεια Αττικής: Οριακή και μη στατιστικά σημαντική αύξηση (+19%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα,
Θεσσαλονίκη: Το φορτίο παρέμεινε σταθερό (+4%). Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το φορτίο έχει παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα.
Λάρισα: Αύξηση (+37%).
Βόλος: Οριακή αύξηση (+25%).
Ηράκλειο: Αύξηση (+74%).
Χανιά: Οριακή μείωση (-15%).
Ρέθυμνο: Μείωση (-64%).
Άγιος Νικόλαος: Μείωση (-63%).
Πάτρα: Μείωση (-27%).
Ξάνθη: Αύξηση (+31%).
Αλεξανδρούπολη: Αύξηση (+36%).
Ιωάννινα: Σημαντική αύξηση (+200%). Η αύξηση αυτή αντιρροπεί τη μείωση της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας (23-29/08/21) και επαναφέρει το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε υψηλά επίπεδα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...