Κορονοϊός: Προς λήψη νέων μέτρων

Μητσοτάκης διάγγελμα
Πηγή : Eurokinissi

«Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Δένδιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Το πιο βασικό μέτρο, αυτό της ενίσχυσης του συστήματος υγείας με μια σειρά μέτρα, όπως αυτά που ζητούν καθημερινά οι υγειονομικοί, δεν τίθεται καν.

Ο κ. Πέτσας, τα έβαλε για μια ακόμη φορά με όσους δεν πειθαρχούν, προλειαίνοντας το έδαφος για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Το ενδεχόμενο ακόμη και της γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας εξετάζεται από την κυβέρνηση και πολλοί αναμένουν να ανακοινωθεί με το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Εξάλλου την εξαγγελία νέων δραστικών μέτρων ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας λέγοντας πως «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «όλα είναι πάνω στο τραπέζι» και εξήγησε: «Κάθε μέρα το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει συσκέψεις με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, αλλά, και όλες τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιτελείων των οικονομικών υπουργείων. Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει.».

Επίσης, υπογράμμισε πως «αυτοί που ταξίδεψαν και δεν άκουσαν τις συστάσεις, εκεί που θα πάνε, πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους, να μην έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να διασπείρουν τον ιό»

Δείτε ακόμα...