Κορονοϊός Στη φάση 3 το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο – Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το Sputnik-V

Εμβόλιο

H Ρωσία θα ξεκινήσει στο διάστημα Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου την φάση 3 των κλινικών δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που κατοχυρώθηκε με την επίσημη ονομασία EpiVakCorona και αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector της Σιβηρίας,, ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor.

Οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν στην περιοχή της Σιβηρίας με την συμμετοχή 5.000 εθελοντών ηλικίας 18-60 ετών και θα συνεχιστούν σε άλλες περιοχές. Στις δοκιμές αυτές δεν θα συμμετάσχουν παιδιά και γυναίκες σε ενδιαφέρουσα.

Όπως δήλωσε η Rospotrebnadzor, οι κλινικές δοκιμές της εν λόγω φάσης θα διαρκέσουν έξι μήνες. Οι κλινικές δοκιμές της φάσης 2 του εμβολίου ολοκληρώθηκαν προχθές, Τετάρτη.

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το sputnik-V

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μετά την καταχώρηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι ενθαρρυντικά, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στη Μόσχα στις 7 Σεπτεμβρίου και οι πρώτοι εθελοντές εμβολιάστηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, 40.000 εθελοντές λαμβάνουν μέρος στις κλινικές δοκιμές του Sputnik V.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...