Κορονοϊός: Στις 30 Σεπτέμβρη ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου

Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ
Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Στις 30 Σεπτέμβρη ανοίγει η πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού από την ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Για να κάνουν την τρίτη δόση θα πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες από την προηγούμενη δόση. Εξαιρούνται τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, που μπορούν να την κάνουν και ένα μήνα μετά τη δεύτερη δόση.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα της Pfizer, Moderna και AstraZeneca, θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση με εμβόλια τύπου mRna, σε αντίθεση με αυτούς που είχαν εμβολιαστεί με «Johnson & Johnson» όπου ακόμα αναμένεται η απόφαση για το αν θα γίνει με το ίδιο σκεύασμα ή με mRna. Αντίθετα, τρίτη δόση δεν χρειάζεται να κάνουν όσοι νόσησαν και έχουν κάνει την πρώτη δόση, καθώς θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένοι.

Τέλος, ανακοίνωσε πως η συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου θα αρχίσει από 1η Οκτωβρίου ενώ δε θα απαιτείται χρονική απόσταση του εμβολίου κορονοϊού από αυτό της γρίπης ή άλλων εμβολίων καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί και γι αυτούς τους ιούς. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...