Κορονοϊός: Στους 39 οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα – Αύξηση 14% στις νέες εισαγωγές

Δωρεάν RAPID TEST ανίχνευσης του νέου κορονοϊού από κινητό συνεργείο του ΕΟΔY
EUROKINISSI

Αύξηση κατά 14% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό των τελευταίων εβδομάδων καταγράφηκε στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού αλλά και στη θετικότητα,  σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα από 11 έως 17 Σεπτέμβρη. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι παρατηρήθηκε μείωση στις διασωληνώσεις.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 39 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος 60-98 έτη) ενώ το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για κορονοϊό ήταν 733. Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που εισήχθησαν αυτή την εβδομάδα και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι οκτώ ενώ συνολικά είναι 25.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τέσσερις από τις έξι περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και πτωτική τάση σε δύο περιοχές.

Συγκεκριμένα:
– Αυξητική τάση παρατηρήθηκε σε Ηράκλειο (364%), Πάτρα (138%), Χανιά (104%) και Θεσσαλονίκη (64%).
– Πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν σε Ιωάννινα (18%) και Αττική (16%).
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων δεν ελήφθησαν δείγματα από την Λάρισα και τον Βόλο ενώ δεν εστάλησαν δείγματα από Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη .

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως από την ανάλυση των δειγμάτων της εβδομάδας από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτέμβρη, η νέα παραλλαγή «Eris» κατείχε το 35% ενώ στη χώρα μας έκανε την εμφάνισή της η υποπαραλλαγή της «Όμικρον» Pirola με πέντε θετικά δείγματα.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα «παραμένει κάτω του 10%» ενώ δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Συνολικά, από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 71 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 27 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Πρόκειται για 17 άνδρες και 9 γυναίκες (εύρος ηλικιών: 41-90 ετών, διάμεση ηλικία: 74 έτη). Σε ό,τι αφορά τα δείγματα, καταγράφηκαν 378 θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 293 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 85 ήταν στελέχη τύπου Β.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...