Κορονοϊός: Στους 57 οι θάνατοι σε μία εβδομάδα – Στους 61 οι διασωληνωμένοι

Rapid test για κορονοϊό από στέλεχος του ΕΟΔΥ
EUROKINISSI

Στους 57 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, η οποία αφορά την εβδομάδα από 24 με 30 Απρίλη.

Παρουσιάστηκε μείωση στη θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις εξαιτίας του ιού. Αντίθετα αύξηση καταγράφηκε στη θετικότητα στις γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου) σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 57 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 84 έτη (εύρος 59-102 έτη). Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για Covid-19 ήταν 732. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 61.

Επίσης την εβδομάδα 24 – 30 Απρίλη, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε έξι από τις 10 περιοχές που ελέγχει το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, πτωτικές τάσεις σε τρεις και σταθεροποιητικές τάσεις σε μία περιοχή.

Ειδικότερα:
Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε Πάτρα (143%), Βόλο (67%), Αλεξανδρούπολη (61%), Λάρισα (36%), Ξάνθη (27%) και Ιωάννινα (11%).
Πτωτικές τάσεις σε Χανιά (39%), Θεσσαλονίκη (28%) και Αττική (15%).
Σταθεροποίηση καταγράφηκε στο Ηράκλειο (-9%).

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε αύξηση και δεν καταγράφηκε νέος θάνατος ούτε σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...